Полезни връзки

 
Специализиран сайт за образование
Специализиран сайт за учители
Общообразователен интернет портал - основен възел в "българската национална мрежа от знания"

Вие сте тук

Начало » УСМИВКИТЕ НА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН В ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „МАКСИМ ГОРКИ“

УСМИВКИТЕ НА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН В ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „МАКСИМ ГОРКИ“

„Хубава е всяка нова песен,

най-простата дори.

Най-трудният урок

изглежда лесен

с приятели добри.“

С песни, усмивки и много настроение започна новата учебна година в ОУ „Максим Горки“, гр. Левски. Под звуците на химна на Република България, Венцислав Георгиев ученик от VI „б“ клас – избран за представител на област Плевен в Съвета на децата към ДАЗД, издигна националния флаг.

         Приветствие към ученици и учители отправиха г-жа Любка Александрова - кмет на Община Левски и г–жа Ралица Борисова – родител на първокласник.

Гости на празника бяха г-жа Петя Чолакова – главен експерт „Образование, култура и спорт“ в Община Левски, представители на училищното настоятелство, обществения съвет, дългогодишни учители, общественици и родители. Получени бяха и много поздравителни адреси по повод първия учебен ден!

Г-жа Даниела Георгиева – директор на училището, в своето обръщение пожела с вяра, надежда, много любов и мъдрост на ученици и учители да откриват нови пътища към знанията, да продължават да издигат авторитет на Основно училище „Максим Горки“ на конкурси, състезания, олимпиади и др. на национално и международно ниво.

През тази учебна година училището ще дава знание на 303 ученици. По стара българска традиция 48 първокласници бяха посрещнати с питка, мед и сол. Преминаха под знамето на училището и положиха своята клетва да са достойни ученици в ОУ „Максим Горки“.

Много настроение в празничния ден създадоха вокалните групи „Лира“ и „Усмивка“, насладихме се и на прекрасното изпълнение на Габриела Нанкова от IV „а“ клас, носител на грамота от VII национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Нека да е лято“.

С първия училищен звънец да си пожелаем здрава, успешна, силна, творяща, изпълнена с ентусиазъм и усмивки учебна 2018/2019 година.