Полезни връзки

 
Специализиран сайт за образование
Специализиран сайт за учители
Общообразователен интернет портал - основен възел в "българската национална мрежа от знания"

Вие сте тук

Начало » Училище "Максим Горки", град Левски - с отговорност към своите възпитаници

Училище "Максим Горки", град Левски - с отговорност към своите възпитаници

В последната неделя на месец септември във II „а“ клас се проведе урок по гражданско и екологично образование "Моите отговорности". Учителите г-жа Сн.Георгиева и г-жа И.Атанасова, и педагогическият съветник З.Личева, заедно с учениците и техните родители пропътуваха разстоянието от спирка "Отговорност", през спирка "Предай нататък" до спирка "По-здрави деца". В приятната обстановка на класната стая и разтоварващия ритъм на почивния ден се обсъдиха вълнуващи теми, свързани с повишаване нивото на учебната успеваемост на малките ученици и здравословния начин на живот. 

Децата изгледаха презентация, свързана с отговорностите, които те носят като съзнателни ученици, представена  от Валя Димитрова - родител. Много емоции предизвика участието на ученици и родители в ролева игра за задълженията на децата и ролята на семейството.   

Учениците от 6. б клас – Божидара, Ален и Цветомира представиха проекта "Предай нататък", по който  училището  работи. Вниманието на присъстващите  родители и деца се насочи към разделното събиране на отпадъците и опазване чистотата на околната среда. Второкласниците, подпомагани от своите родители оцветиха  картини, изобразяващи начините за събиране и предаване на  отпадъците.

Особено вълнение предизвика новината, че децата ще разберат кои храни са полезни и как трябва да се храним здравословно, работейки по  проект " По - здрави деца", организиран от „Нестле България“ АД.

Пожелаваме и занапред в училище "Максим Горки ", гр. Левски да се работи все така за благото на подрастващите и тяхното израстване в отговорни млади хора!

 

Красимира Савова, родител