Полезни връзки

 
Специализиран сайт за образование
Специализиран сайт за учители
Общообразователен интернет портал - основен възел в "българската национална мрежа от знания"

Вие сте тук

Начало » С багрите на Есента

С багрите на Есента

Есенно време, когато слънцето срамежливо се показва и дъждът мие пътища и дувари, вятърът подхваща облаците в игриво хоро и нашепва на нас хората, че е време за забава и карнавал.

По това време на годината училищният живот кипи и ние учителите от Основно училище „Максим Горки”, решихме да изненадаме  нашите възпитаници  с празник, който нарекохме „С багрите на Есента”.

Защо решихме така да се казва …,защото искахме да покажем многоликото лице на този прекрасен сезон – изпълнен с багри, слънце, топъл дъжд и вкусни плодове.

В организацията и реализацията на празника се включиха всички учители, ученици и разбира се със съдействието и подкрепата на нашите родителите.

Началото беше особено емоционално за първокласниците, за които това беше първи училищен празник. Картини с есенни мотиви украсиха училищния двор. Принцеси и принцове, феи и горски животни, плодове и зеленчуци танцуваха и дефилираха под звуците на мелодия, която дълго си тананикаха дори и на следващия ден.

Помощникът на Есента, Тиквичка, беше скрила в ръкава си гатанки и изпитания, които децата трябваше да преодолеят и да открият кое е най-голямото богатство на Есента.

След карнавала учениците от първи и втори клас трябваше да покажат смелост и бързина, като скачат в локви /обръчи/. Трети клас събираха кестени с лъжица, а четвърти и пети клас подскачаха с чували.

Последното препятствия – направа на есенна декорация сплоти родители, ученици и учители. Всички те сътвориха чудесна украса: букети, фигурки от пластелин, както и прекрасни композиции с даровете на есента.

Направиха се безброй снимки за спомен в къта „Фото, моля”, а с  даровете на есента бяха наградени участниците в есенния празник.

Краят на този прекрасен училищен ден се сля с тихия дъждец, който заръмя. Децата с весел смях се прибраха в топлите си домове, доволни и щастливи, защото бяха разбрали, че най-голямото богатство на Есента са позлатените корони на дърветата, вкусните плодове и веселите детски игри в училище.