Вие сте тук

Начало » Проекти » КОМЕНСКИ 2 » Полша - ноември 2012

Полша - ноември 2012

                                                                                                   1    В  края на месец септември бе учреден клуб „Да променим заедно света” за реализиране на проекта .Участници в клуба са учениците от 5 и 6 клас: Калоян Цанов, Любомир Брунков, Лора Великова, Габриела Боянова, Марио Тихов, Марио Любенов, Галя Славеева, Стефан Емилов, Ванеса Димитрова, Митко Митков, Ралица Стоянова, Александър Стефанов, Пепа Петкова, Милица Младенова, Росица Миленова, Десислава Стефанова, Владимир Панков, Виктор Касабов.

  
 
колко са съсредоточени...изобретателни......и активни...
 

 
SAM_3661.JPG                                                                                                                        Преди първото си пътуване учениците от клуба подготвиха плакати, които трябваше да бъдат представени и да участват в конкурс в Полша.
 
 
             
 
 

 
   P1.JPGОт 4.11 до 9.11 се осъществи първото пътуване на групата от клуб „Да променим заедно света” по секторна програма „Коменски” до гр.Карлино, Полша. Учениците и учителите бяхме посрещнати от директора и координатора на проекта в училището. Имахме възможността да се запознаем и посетим редица интересни места в града и съседните места, свързани с екологичното опазване на планетата. През първия ден посетихме музея посветен на историята на града. Посетихме също гр.Рошчино, където децата за първи път видяха генератори за добиване на енергия от вятъра. През втория ден посетихме музея на водата в гр.Кошалин, където видяхме и как са изглеждали първите водопроводни тръби. Третият ден беше посветен на полската традиционна кухня, като преди това имахме удоволствието да се повозим на корабче по Балтийско море. Денят преди отпътуването ще запомним с екзотичната градина Хортулус, оценяването на постерите на екологична тема, презентациите на държавите участнички и полският танц „полонез”. Последния ден ще остане в съзнанието ни със зоологическа градина, и то не къде да е, а в Берлин. В София се завърнахме изморени, но изпълнени с много емоции, приятни изживявания и нови приятели.
 

 
ECO.JPGНа 30 ноември по инициатива на учениците от клуб „Да променим заедно света” и като част от дейностите по проект „Коменски” - „SOS- нашата планета ни предупреждава да спасим полярните мечки” в Основно училище „М. Горки” бе проведена акция по залесяване на училищния двор. В инициативата взеха участие всички ученици от първи до осми клас, заедно с техните родители и преподаватели. Разлепени обяви в града и постери направени от децата, поканиха всички желаещи – родители и живеещи в района на училището, да се включат в инициативата.
Засадихме 40 дървета и изпълнихме алеите с луковички на пролетни цветя на фона на приятна музика, много смях и добро настроение. Слънчевият ноемврийски ден беше като подарък за хубавата инициатива на учениците и остави в сърцата на всеки от нас  удовлетворението за едно добро дело.
           

                                                                                                                                                                       Картичките, изработени с много любов и настроение, които учениците от клуб „Да променим заедно света” изпратиха на своите приятели от държавите партньорки в проекта(ще ги откриете в галерията).